Инструкции за използване pegascard

Инструкция за използване на Мобилно приложение “Pegascard”

 1. Регистрация.

 Изтеглете мобилното приложение от App store или Google play съответно за iOs или Android. За първоначална регистрация моля натиснете „Регистрирай се тук”. Въведете коректно всички данни така, както е показано. Запознайте се с Общите условия за използване на Мобилното приложение и с Политиката за защита на личните данни. След маркиране на двете полета Вие потвърждавате, че сте запознат и съгласен с тях. Натиснете бутона „Регистрирай се”. На посочената от Вас електронна поща ще получите e-mail с линк за потвърждение, чиято цел е да се потвърди, че Вие правите тази регистрация. Моля, натиснете линка за потвърждение. На същата електронна поща ще получите e-mail, съдържащ временна, автоматично генерирана парола. Моля, след първото влизане в профила си веднага да я промените, тъй като тя ще е активна кратко време.

 • Вход. Забравена парола.

При първоначално влизане в профила си в мобилното приложение въведете e-mail адреса, с който сте направили регистрацията и временната парола, която сте получили на същия e-mail. След успешно влизане, отидете на Настройки, избетере Промяна на парола и следвайте инструкцията. Излезте от профила си и влезте отново, за да се активира новата Ви парола.

* Паролата не може да е по-къса от 8 символа.

При забравена парола, моля натиснете „Забравена парола” от първоначалния екран за вход. Въведете телефонния номер и адреса на електронната поща, с която сте направили регистрация. На посочената електронна поща ще получите нова временна парола, с която да влезете в приложението и веднага да я смените.

* Моля, имайте предвид, че времето за получаване на e-mail може да достигне максимум до 5минути. Ако не получите нищо в рамките на тези 5 минути, моля, проверете дали коректно сте въвели своите данни или опитайте да направите нова регистрация.

 • Обекти

На екрана Обекти можете да видите всички обекти, на които можете да използвате карта „Pegas”. Избирайки произволен обект той се отваря в режим Навигация и Ви предоставя маршрут от Вашето местоположение(или откъдето посочите) до него. Над екрана за избор на обект можете да видите фиксираните цени, на база на които ще се преизчисли Вашето зареждане.

 • Карти

На екрана Карти има два бутона – „Заяви” и „Зареди”. Чрез „Заяви” заявявате броя на необходимите Ви карти ”Pegas”. Те могат да са виртуални и/или физически. В момента на заявяване на Вашата карта, тя се появява във Вашия профил, но не е активна, т.е. не може да се използва. За да я активирате трябва да я изберете чрез докосване, да натиснете бутона „Активирай” от появилото се съобщение и да попълните всички данни, които ще са необходими за използване на картата. Важно! – Моля да имате предвид, че ПИН-кодът трябва да е 4-цифрен. В случай, че сте маркирали полето „Получаване до адрес” при заявяване на картата/тите, освен виртуално в профила ще получите и физически картите на посочен от Вас адрес.

Бутонът „Зареди” е връзка към интегрираните приложения за електронно разплащане – Phyre и виртуален ПОС на Първа инвестиционна банка АД.

Phyre – Ако нямате до този момент инсталирано приложението Phyre, при първоначалното натискане на бутона „Добавяне на „Х“лв. през PHYRE”  то се самоинсталира на Вашият  телефон. Моля, следвайте инструкциите в процеса на инсталиране. Имайте предвид, че първоначалната инсталация на Phyre отнема известно време, докато мине верификацията на Вашите данни. В момента, в който вече имате инсталирано приложението Phyrе, ще можете да захранвате картата си за зареждане “Pegas” по всяко време – чрез натискане на бутона „Добавяне на „Х“лв. през PHYRE”” ще се инициира диалог за разплащане под формата на платежно нареждане с въведената от Вас сума. Това платежно нареждане ще изтегли избраната от Вас сума от Вашата Phyre сметка(моля, уверете се, че сметката Ви във Phyre е захранена) и ще я прехвърли към сметката на Кард Сервиз ЕООД. Мобилното приложение получава информация, че от Вашият профил са постъпили средства в сметката на Кард Сервиз ЕООД и актуализира информацията в рамките на  минути.

Виртуален ПОС на Първа инвестиционна банка АД – при натискане на бутона „Добавяне на „Х“лв. през FIBANK” се отваря диалогов прозорец, в който има възможност да въведете данните от банковата си карта, да я запазите или да я изтриете. След попълване на необходимите данни, средствата от Вашата карта се прехвърлят в банковата сметка на Кард Сервиз ЕООД, а приложението получава информация, че от Вашият профил са постъпили средства в сметката на Кард Сервиз ЕООД и актуализира информацията в рамките на  минути.

 • Профил

Вашият профил съдържа информация за размера на баланса Ви и за Вашите транзакции. Екранът се опреснява чрез скролване или излизане и влизане от профила. В случай на преведена сума от Ваша страна, времето за опресняване на информацията за салдото е до 5 минути.

„Последни транзакции” показват подробна информация за последните 15 Ваши транзакции, т.е. използване на Вашата карта “Pegas” при зареждане или закупуване на стоки. Информацията, която съдържат е: дата и час, обект, номер на картата, количество и крайна стойност в лева, вид гориво.

 • Настройки
 • Промяна на парола – можете да смените своята парола за вход в Приложението. Моля, следвайте инструкциите за дължина на новата парола. За да влязат в сила промените, моля излезте от профила си и влезте отново с новата парола. В случай, че не получите съобщението „Вашата парола е сменена успешно……..”, моля повторете процедурата.
 • Промяна език – езиците, които можете да ползвате в приложението са български и английски.
 • Често задавани въпроси
 • Бутон за изтриване на профила Ви – чрез този бутон можете да изтриете профила си в приложението Pegascard. Не забравяйте да въведете паролата си в предвиденото за това поле над бутона за изтриване. Веднъж изтрит, профилът Ви не може да бъде възстановен, с този имейл не можете повече да регистрирате нов профил и няма да имате достъп до въведените от Вас данни. Всички транзакции и разплащания, направени от Вашия профил, ще се съхраняват в нашата база данни в рамките на законоустановения срок.
 • Форма за контакт с нас – използвайте тази форма за връзка с нас или за да заявите желание за възстановяване на неизразходваните от Вас средства, изписвайки REFUND.